Vind jij zonnepanelen lelijk?

Zonnepanelen worden steeds populairder bij consumenten. Het is een investering, maar levert na een tijdje juist geld op. Wat veel mensen echter jammer vinden bij de aanschaf van zonnepanelen is het feit dat ze niet mooi zijn omdat ze zo opvallen op een dak. Daarnaast moet je je houden aan bepaalde regels als je zonnepanelen op je dak wilt plaatsen. Hier is nu een oplossing voor bedacht. Zonnepanelen kunnen geïntegreerd op het dak worden aangebracht. Dit is wat de meeste woningeigenaren willen: besparen op de energierekening, maar geen zichtbare zonnepanelen!

Sole dakpan zonnepanelen

De dakpannen van Sole SRS Energy zijn een mooi voorbeeld van geïntegreerde zonnepanelen. De dakpan zonnepaneel is nog niet zo lang in opkomst. De meeste dakpan zonnepanelen hebben dan ook een klein vlak zonnepaneeltje op de dakpan maar de Sole is nieuw en heeft een mooi gebogen zonnepaneel op de dakpan. Dit zorgt ervoor dat de zonnepanelen nog meer lijken op een ‘normaal’ dak.

Er komen steeds meer bedrijven die dit soort zonnepaneel dakpannen maken. Hierdoor zullen in de toekomst steeds meer mensen gebruik kunnen maken van gratis zonne-energie en zijn we steeds minder afhankelijk van energieleveranciers.

Wat maakt de Sole dakpan zonnepanelen zo bijzonder?

De Sole dakpan zonnepanelen lopen voorop in ontwikkeling omdat het als een van de weinige een gebogen vorm heeft. De dakpan zonnepanelen kunnen geplaatst worden bij nieuwbouwhuizen. Zoals je op de foto’s kunt zien, lijken het net gewone dakpannen.
De dakpan zonnepanelen zouden volgens SRS meer energie genereren dan vergelijkbare producten. De dakpannen moeten echter wel door een erkende installateur worden geïnstalleerd. Zonnepanelen zijn vaak niet zo mooi en je moet er ook rekening mee houden of je ze wel mag plaatsen in verband met de regelgeving.

Kanttekening bij Sole dakpan zonnepanelen

De Sole dakpan zonnepanelen zijn een mooi alternatief voor gewone zonnepanelen, die vaak niet zo mooi zijn en waarbij je rekening moet houden met de regelgeving. De energiebesparing en kosten om zonnepanelen te plaatsen zijn echter het belangrijkst en daarin moet Sole zich nog verder ontwikkelen. De meeste mensen zullen het er namelijk niet voor over hebben (veel) meer te betalen voor deze zonnepanelen dan voor de huidige zonnepanelen. Op dit moment is het nog niet precies duidelijk wat het rendement zal zijn voor Sole zonnepanelen in Nederland.

Conclusie

De zonnepanelen zoals die nu bekend zijn zullen waarschijnlijk op termijn worden ingehaald door nieuwere, mooiere technieken. De Sole dakpan zonnepanelen is hierbij een concurrent. Deze zonnepanelen lijken net gewone dakpannen en zijn dus niet aan regels gebonden, zoals dat wel het geval is bij het plaatsen van de huidige zonnepanelen. Van de nieuwe dakpan zonnepanelen is het rendement dat ze in Nederland kunnen halen nog niet bekend, maar we houden de ontwikkelingen op dit gebied bij.

 

Wil je dit artikel delen met je netwerk?

Je kunt dit doen door middel van de knoppen hieronder voor Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Op deze manier kunnen anderen ook hun voordeel doen met deze informatie, alvast bedankt hiervoor.

 

Gratis ebook “5 tips voor het ontwerp van je eigen woning af”

In dit ebook vind je 5 praktische tips om op een vliegende start te maken voor het ontwerp van je eigen droomhuis. Je krijgt deze meteen in je mailbox door je voornaam en mailadres hieronder in te vullen. Daarnaast ontvang je vervolgens wekelijks gratis tips over wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van je eigen huis, waardoor je met minder moeite een beter plan voor je ontwerp behaalt.

Ja, ik meld me aan
Voornaam

E-mailadres


Ik wens je veel plezier bij het realiseren van je eigen droomhuis.

Michel handgeschreven

Michel Stomphorst.