Bouwontwerp

Je wilt gaan verbouwen, maar hebt nog geen idee wat je wilt, of je weet al precies wat je wilt. Die mooie uitbouw! Alleen dan wel tegen een goede prijs.

Je hebt plannen om je eigen woning te gaan bouwen. De ideeën zijn er vaak al, alleen nu het bouwplan nog…

Een bouwontwerp ontstaat niet zomaar en moet realistisch en haalbaar zijn. Daarnaast moeten er ook vergunningen aangevraagd worden. Veel mensen zien hier tegen op.
Ik help je graag van schets tot eindontwerp en ook met het regelen van vergunningen kan ik je bijstaan. Vragen die er zijn kan ik voor je beantwoorden.

Dutch Design Studio bouwkundig teken- en adviesbureau heeft namelijk een uitgebreid dienstenpakket en is gespecialiseerd in het verrichten van tekenwerk voor het
verbouwen, uitbouwen en nieuw bouwen van woningbouw en utiliteitsbouw.

Doel is om in goed overleg met jou als opdrachtgever degelijke en doordachte bouwplannen te realiseren tegen een eerlijke prijs.
In deze bouwplannen worden jouw wensen, de eisen van het bouwbesluit en mijn expertise verwerkt.

Zijn er vragen waarbij mijn eigen expertise niet toereikend is, dan benader ik vaste partijen die ons zullen ondersteunen.
Bij het maken van een goed bouwplan krijg je te maken met verschillende facetten, namelijk:

 Vooronderzoek (initiatief en haalbaarheid)

Tijdens het vooronderzoek voor jouw bouwontwerp wordt jou wens geformuleerd en gecontroleerd aan de hand van de gemeentelijke randvoorwaarden zoals het bestemmingsplan. Hierna wordt globaal de financiële haalbaarheid onderzocht van jouw ontwerp.
Wil je nog meer weten over de vooronderzoeksfase, klik dan hier. 

Voorlopig- en definitief ontwerp

Het bouwontwerp woord d.m.v. jouw programma van eisen via een voorlopig ontwerp vertaald naar een definitief ontwerp. Je word veel betrokken bij dit proces, het definitief ontwerp wordt pas bereikt als al jouw uitgangspunten naar wens zijn. Als het definitief ontwerp bereikt is komen alle andere disciplines om de hoek kijken. Het gaat dan met name over de installatietechnische en constructieve mogelijkheden.Wij geven jou graag een goed en gedegen advies en verantwoorden onze keuzes, maar uiteindelijk is het natuurlijk aan jou om te bepalen of het ontwerp akkoord is.
Wil je nog meer weten over de Voorlopig- en definitiefontwerpfase, klik dan hier.

Bouwvoorbereiding / Aanvraag omgevingsvergunning

Van jou bouwontwerp worden de tekeningen verder uitgewerkt zodat ze gebruikt kunnen worden voor de aanvraag omgevingsvergunning en verdere bouwvoorbereiding.
Wij hebben de expertise om in huis om jouw omgevingsvergunning aan te vragen inclusief alle benodigde rapportages.
Indien er specialistische rapportages benodigd zijn voor de omgevingsvergunning dan zullen wij dit coördineren.
Wil je nog meer weten over de aanvraag omgevingsvergunning, klik dan hier.

Voorbereiding aanbesteding & Prijs- en contractvorming

Voor de prijsvorming van jou bouwontwerp is het van belang om het ontwerp nader vast te leggen.
Dit kan door middel van werk- en detailtekeningen en/of een bestek c.q. technische omschrijving. Materialen en kleuren worden nader gespecificeerd waardoor misverstanden voorkomen worden.Nu je eenmaal zo ver bent wilt je graag gaan bouwen. Maar hoe vind ik nu een geschikte aannemer? Hoe vergelijken we de verschillende offertes?  Kies ik voor een aanbesteding, bouwteam of gun ik een bekende aannemer het werk?
Omdat wij geen afspraken maken met aannemers of projectontwikkelaars kunnen wij je tijdens deze fase geheel onafhankelijk adviseren. De voor- en na-delen van de verschillende offertes zullen wij dan kenbaar maken.
Wil je nog meer weten over de aanbesteding & prijs- en contractvorming, klik dan hier.

Uitvoering en oplevering

Als de bouw start dan is het belangrijk dat het bouwontwerp gebouwd word zoals je in gedachte hebt. Je hebt immers toch je droom reeds op papier gezet?
Middels bouwvergaderingen, periodieke controle op een correcte uitvoering, verslaglegging en controle van meer-en minderwerk wordt de bouwtijd, de kwaliteit van het werk, de wensen en het budget constant gemonitord. Deze fase kunnen wij prima voor je uit handen nemen, wij kunnen ervoor zorgen dat jouw wensen daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden.
Wil je nog meer weten over de uitvoering en oplevering, klik dan hier.

Dus heb je plannen voor nieuwbouw of een verbouwing en je weet niet waar je moet beginnen?
Ik help je graag vanaf het eerste idee tot en met de uitvoering!

Wil je meer weten of wil je weten of ik je van dienst kan zijn?

Vul dan hieronder jouw adresgegevens in. Ik neem zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 3 werkdagen contact met je op.

Bekijk projecten
Contact