Ervaringen van opdrachtgevers en klanten

Dutch Design Studio bouwkundig teken- en adviesbureau is trots op de samenwerking met haar klanten en opdrachtgevers.
Onze klanten en opdrachtgevers zijn zeer tevreden over onze diensten.
Neem dit alles niet zomaar van ons aan, maar luister vooral ook naar wat onze klanten en opdrachtgevers over ons zeggen.

Klanten Dutch Design Studio bouwkundig teken- en adviesbureau:

Daar zit je dan, een mooie bouwkavel, een pinterestbord vol ideeën en een leeg vel papier; je mag je eigen droomhuis gaan ontwerpen.

Het ontwerpen van ons droomhuis was moeilijker dan we dachten. Aan de ene kant zit je in de luxe positie dat je alles zelf kunt bepalen, bijvoorbeeld de keuken 50cm groter maken omdat er dan een mooi eiland in past of ruimte voor een tweede badkamer creëren. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden, maar maakt de lijst met wensen en eisen ook oneindig lang en onoverzichtelijk. Voeg daarbij voorwaarden van de gemeente volgend uit het bestemmingsplan en dan lijkt het ontwerpen van een droomhuis ineens een onmogelijk taak.

Na veel schetsen en een volle prullenbak toch Michel maar weer gebeld. Michel heeft altijd gezegd, ‘ik ontwerp droomhuizen’. en hij heeft ons ook begeleid in het voortraject van de bestemmingsplanwijziging. We waren benieuwd of hij dit ook kon met onze lange lijst met wensen en eisen. En bovendien wisten we aan de andere kant best goed wat we graag wilden. Dit leek ons ook voor Michel een moeilijke taak. Michel werkt met een duidelijk stappenplan en daaraan gekoppeld een duidelijke offerte, dit werkt erg prettig.

Eerst maar eens de eerste stap, het schetsontwerp. Toen wij van Michel het schetsontwerp kregen, waren we stomverbaasd, we keken naar ons droomhuis. Het was hem gelukt om het lastige eisenpakket te vertalen naar een origineel ontwerp. Alles zat erin, precies zoals wij wilden, maar iets wat we nooit zelf hadden kunnen bedenken. Onze samenwerking begon met wat advies en tips, maar nu starten wij over een maand met de bouw van ons door Michel ontworpen droomhuis! 

Naast het ontwerp heeft hij ons ook geholpen bij de vergunningsaanvraag, die ook een wijziging van het bestemmingsplan omvatte, tel daar bij op dat wij onder de sloopmeterregeling vallen, hierdoor is het zeker geen standaard project geworden. Michel heeft in het hele proces het overzicht en de rust bewaard en met ons mee gedacht.

Wij bouwen in eigen beheer en hebben dus zelf alle partijen die ons huis gaan bouwen uitgekozen, maar hoe krijg je nu geen dubbel werk of onduidelijkheden over wie wat doet? Ook daar biedt Michel uitkomst, hij neemt ons bij de hand qua bouwbegeleiding, zorgt dat iedereen weet wat er van hen verwacht wordt en bewaakt de gemaakte afspraken.   

Wij zouden Michel bij iedereen aanbevelen voor de realisatie van een droomhuis.

Thumbnail image

Arjan en Mirjam
 

 

Al heel lang hadden wij de droom om een eigen energieneutraal huis te laten bouwen. Met het oog daarop volgde ik Michel en Dutch Design Studio al een tijd op sociale media. Toen we ingeloot werden voor een kavel op de voormalige Simon Stevin Kazerne in Ede hebben we contact met hem gezocht.

Na een eerste kennismakingsgesprek hebben we hem de opdracht gegeven een huis te ontwerpen. Zijn eerste ontwerp overtrof onze verwachtingen. Er zijn nog wel een aantal wijzigingen doorgevoerd, onder andere om aan de eisen van de gemeente met betrekking tot parkeren te voldoen. In samenwerking met Randewijk Beter Wonen en Plushuis zijn de plannen in een bouwteam uitgewerkt.

Dutch Design Studio heeft voor ons de bouwaanvraag verzorgd. De goedkeuring van de welstand kwam snel binnen en na indiening van het totale bouwplan was de omgevingsvergunning binnen een week rond. Dit dankzij de goede voorbereiding van Michel en Frans.

Al met al zijn wij zéér tevreden over het hele proces.

Thumbnail image

Lia en David Jan
 

 

Dankzij onze buren die hen ontwerp door Michel hebben laten uitwerken, zijn wij ook bij Dutch Design Studio terecht gekomen.

Michel is erg open en transparant in zijn manier van werken. Wij vonden de samenwerking dan ook erg plezierig!

Michel is eerst bij ons thuis langs geweest om te luisteren naar onze wensen en ideeën en om te kijken of wat wij wilden haalbaar zou zijn. Hij heeft een offerte voor ons opgesteld waarin duidelijk de stappen werden aangegeven en de bijbehorende kosten daarvan.

Doordat onze aannemer besloot de twee onder één kap in één keer te bouwen, moesten wij snel schakelen. Dit kwam mede doordat wij tegelijk met de buren van start wilden gaan wat betreft het slaan van de heipalen. De afspraak met onze aannemer was gemaakt en hierbij hadden we Michel ook uitgenodigd, zodat we gelijk spijkers met koppen konden slaan.

Michel luisterde goed naar onze wensen en ideeën en dacht echt met ons mee. Na een schets en wat wijzigingen was het ontwerp dan ook snel definitief. Dit kwam ook mede doordat wij het ontwerp van de buitenkant van de woning door wilde laten trekken met het ontwerp van de buren dat ook door Dutch Design Studio ontworpen is. De indeling heeft Michel helemaal naar onze wensen ingedeeld.

Michel en Frans hebben ons ook enorm goed begeleid en geholpen met de bouwaanvraag. Binnen no-time was de vergunning dan ook rond. Mede door de snelle handelen van Michel en een aantal gepleegde telefoontjes. Hier zijn wij hem dan ook nog altijd dankbaar voor, aangezien het hele avontuur hiermee viel of stond.

Dankzij Michel kunnen wij nu uitkijken naar de bouw van ons nieuwbouw huis, waarmee ze na de bouwvak van 2020 gaan starten.

Wij willen de werkwijze van Michel dan ook ten zeerste aanraden. Hij is open, eerlijk, denkt mee, professioneel, levert kwaliteit en is zeer klantgericht. Tevens staat hij altijd klaar om je vragen te beantwoorden.

Kortom; wij vonden het een hele fijne samenwerking!

 

Thumbnail image

Hanna en Mischa
 

 

Wij zijn ooit begonnen met het zoeken naar een andere woning in de omgeving van Zoetermeer, eerst bestaand, daarna nieuwbouw. In het begin dachten we, dit is alleen maar mogelijk als je heel veel geld hebt, maar vanwege de nieuwsgierigheid zijn we toch gaan kijken naar de mogelijkheden.

Via Steenvlinder zijn we toen terechtgekomen bij een financieel adviseur die ervaring had met zelfbouw en door zijn kennis en kunde bleken we een stap dichter bij onze woonwensen te kunnen komen.

Toen begon de zoektocht naar een architect om binnen ons budget onze woonwensen in een ontwerp te verwerken. We zijn gericht gaan zoeken naar architecten die verstand hebben van energiezuinig bouwen, omdat wij een nul-op-de-meter woning wilden realiseren.

Onze eerste zoektocht eindigde bij een architect in Amsterdam die veel ervaring had met duurzaam- en energiezuinig bouwen. We kregen een opzet terug die totaal niet matchte met wat wij hadden aangegeven als wensen. Dus hier zijn we  mee gestopt.

Via het project van Steenvlinder werden een aantal architecten geadviseerd. We hebben toen 1 architect uit dat rijtje geselecteerd na het bekijken van de ontwerpen van deze architecten op hun websites. Vol enthousiasme zijn we naar deze architect toegegaan met de lessen die we van ons vorige contact met een architect hebben geleerd. We wisten wel al dat deze architect geen ervaring zou hebben met duurzaam- / energiezuinig bouwen, maar het hele gesprek verliep eigenlijk stroef en moeizaam. Na het gesprek was al onze energie uit ons gezogen, deze man gaf ons totaal geen inspiratie en we waren er na het gesprek al achter dat we deze architect niet zouden kiezen.

Na een lange zoektocht op Internet kwamen we ineens bij Dutch Design Studio uit. De website trok onze aandacht, vooral de tekst en de look-and-feel trok ons aan om contact te zoeken.
Na een eerste Email ontvingen we meteen al een nette brochure “5 tips voor het ontwerp van je eigen woning”. Zag er netjes en professioneel uit. Ook de tekst in de Email kwam enthousiast en vol energie over. Iemand die er echt zin in had.

We zijn op gesprek gegaan bij Michel in Barneveld op zijn kantoor, we werden enthousiast ontvangen. Michel begon al meteen enthousiast te vertellen over de verschillende bouwmethodes. Iets wat opviel want Michel was als enige architect die begon over de bouwmethodes en ons ook kon laten zien in het klein hoe dat er dan uit zou zien. Achteraf heel slim, want hoe er gebouwd wordt is ook bepalend voor het budget. Michel liet ons zien dat je ook met SIPS panelen kunt bouwen. Dat zag er wel erg goed uit. Na het goede gesprek wist Michel voldoende en hij zou wel een schets maken op basis van ons budget, onze wensenlijst, het kavelpaspoort en de antwoorden die wij hadden gegeven op zijn vragen.

Gezien de eerdere ervaringen met de andere architecten gingen we een beetje teleurgesteld naar huis, omdat we er vanuit gingen dat ook deze architect gewoon zijn eigen plan zou trekken. Niets was minder waar! Na een paar dagen ontvingen wij de eerste schets in de Email; die was helemaal super. Al onze wensen waren in het ontwerp opgenomen gewoon helemaal perfect. Zeker n.a.v. het gesprek en ook op basis van deze schets zijn wij met Michel in zee gegaan.

Gedurende de gehele fase van eerste schets tot en met nu (november 2020) heeft Michel ons met van alles geholpen en kon hij adequaat en kundig advies geven op alle hobbels die we gaandeweg zijn tegengekomen. Zowel op esthetisch als op technisch gebied is Michel erg kundig en kan hij heel snel met een oplossing komen. Wat ons ook steeds is opgevallen is dat Michel bijna altijd te bereiken is, en als hij dat een keertje niet is, dan belt / app’t hij snel terug.

Wat erg top is van Michel is dat hij net zo enthousiast is over jouw woning als dat je zelf bent en dat maakt der ervaring van het bouwen van een huis, met alle uitdagingen die je zeker tegen zult komen , als een geweldige ervaring.

Wij kunnen dan ook met volste vertrouwen Michel adviseren als een architect die een huis zal ontwerpen zoals jij het wilt. Ook hoef je je geen zorgen te maken dat er iets niet zou kunnen of mis zal gaan lopen. Dan schiet Michel altijd te hulp en komt het uiteindelijk weer goed.

Thumbnail image

Ronald en Lilian van Dorp
 

 

Voordat ik een afspraak met Michel maakte, heb ik op zijn site eerst naar zijn ontwerpen gekeken en die spreken mij aan. Dat is natuurlijk het eerste wat moet passen: lig je qua smaak op een dezelfde lijn. Dat was het geval. Ik hou van een moderne stijl, met strakke lijnen,  veel glas, overstekken en verschillende materialen gecombineerd. Verder ben ik gecharmeerd van de kleuren wit en antraciet en hou ik van houttinten. Dit vond ik terug ik de ontwerpen van Dutch Design Studio.

Michel maakt zijn manier van werken direct duidelijk en zijn offerte laat zien wat de diverse stappen zijn plus wat de kosten worden. Hij is dus transparant in zijn aanpak. Voor hij gaat tekenen, is er eerst een gesprek voor wat de wensen zijn. Logisch natuurlijk maar bij mij ging het verder dan dat. We hebben mijn meubels bekeken (ook qua maat) en daar is in het ontwerp sterk rekening mee gehouden. Daardoor valt alles nu alles als puzzelstukken in elkaar.

Michel weet wat nodig is om een ontwerp van papier tot realisatie te brengen. Alle aanvragen, voorzien van de nodige gegevens, werden door hem vakkundig verzorgd. Gevolg was dat er vanuit de overheden geen enkele opmerkingen waren op de bouwaanvraag en was de omgevingsvergunning vlot verleend.

Michel was ook betrokken bij de keuze van de aannemer en de besprekingen verliepen in goede harmonie. Dat is prettig want tijdens het bouwen vorm je met elkaar een team. Dan is het goed dat er open communicatielijnen zijn.

Tijdens het bouwen geeft Michel op persoonlijke wijze de nodige begeleiding en is flexibel om kleine aanpassingen op te vangen, zonder dat daar direct over kosten worden gesproken. Hij werkt snel en komt zijn toezeggingen na. Heel plezierig, omdat je in het bouwproces aan veel zaken aandacht moet besteden.

Ik beveel Michel aan omdat zijn ontwerpen kloppen, zijn ondersteuning compleet en flexibel is. Financiële afspraken worden nagekomen en zijn er geen “open eindjes”. Ik heb de samenwerking als heel plezierig ervaren en ben erg blij met het huis wat hij voor me ontworpen heeft. Zelf zou ik een volgend huis weer laten ontwerpen door Dutch Design Studio.

Thumbnail image

Willem Elzinga
 

 

Michel heeft ons allereerst uitgebreid geïnformeerd over de stappen die in een ontwerpproces worden doorlopen. Dat heeft hij gedaan op een rustige manier en in een, voor ons als leken, begrijpelijke taal.  Hij heeft laten zien over een enorme kennis te beschikken en in zijn ontwerpen vooruitstrevend te willen zijn. Ook het kostenplaatje (van het ontwerp en de bouw zelf) is vooraf uitgebreid besproken. Toen we besloten met Michel verder te gaan wisten we precies wat we konden verwachten en wat de kosten zouden zijn.

Tijdens de ontwerpfase zijn er een aantal afstemmomenten geweest waarbij Michel onze wensen en eisen uitstekend wist te vertalen naar het ontwerp. Hij toetste daarbij voortdurend de aanpassingen aan de kaders van het beeldkwaliteitsplan, wet- en regelgeving en het budget. Michel informeerde ons over de nieuwste ontwikkelingen in de bouw en hun bewezen meerwaarde ten opzichte van de traditionele bouwwijze. In gezamenlijk overleg hebben we toen besloten om een Hectar funderingsvloer te gebruiken en om voor de binnenwanden SIPS-panelen toe te passen.

Ook bij de aanvraag van de omgevingsvergunning heeft Michel zijn toegevoegde waarde laten zien. Door een ruwe versie van het ontwerp eerst te laten toetsen en door gebruik te maken van zijn netwerk is deze procedure vlot verlopen. Een kleine correctie die achteraf nodig bleek is heel snel door de ambtelijke molen geloodst. Michel heeft voorts het initiatief genomen om een bouwteam te vormen. Daarmee is stap van ontwerp naar feitelijke bouw op een hele soepele en natuurlijke wijze verlopen.

We zijn nu op het punt aangekomen dat de bouw kan starten. Dankzij de goede voorbereidingen en de rol die DDS hier in heeft gespeeld zien we deze nieuwe fase met vertrouwen tegemoet. We weten dat we ook nu nog altijd met vragen bij Michel terecht kunnen. Als we de werkwijze van Michel in een aantal kernwoorden zouden moeten samenvatten dan zijn dat: klantgericht, innovatief, transparant, kwalitatief en professioneel.

Thumbnail image

Erik en Ingrid
 

 

Toen we definitief te horen kregen dat we een optie konden nemen op een bouwkavel zijn we via Internet opzoek gegaan naar een architect die ons droomhuis zou kunnen ontwerpen. De aanpak van Dutch Design Studio sprak ons meteen aan, dus hebben we contact opgenomen met Michel.

Het allereerste contact met Michel verliep al zeer prettig, door onze wensen te toetsen tegen het beschikbaar budget werd duidelijk of ons droomhuis realiseerbaar zou zijn. Nadat we onze wensen met Michel hadden afgestemd werd binnen enkele weken al het eerste voorlopige ontwerp opgeleverd. Dit ontwerp kwam in grote lijnen overeen met onze wensen, een top prestatie in zo’n korte tijd.

Waar Michel zich in onderscheid is de kwaliteit van de ontwerpen en de kennis van het vergunning- en bouwproces zodat onze bouwvergunning zonder één opmerking werd afgegeven. Om onze woning duurzaam en vlot te kunnen bouwen kwam Michel met nog een aantal innovatieve oplossingen zoals de Hectar fundering en SIPS panelen.

In de fase dat er extra afstemming noodzakelijk was met de gemeente en de constructeur namen Michel en Albert het voortouw en zorgden ervoor dat noodzakelijke stukken zo snel mogelijk gereed kwamen. Ze hielden het overzicht en stelden hierbij nadrukkelijk ons als klant centraal. Hier hebben we echt heel veel aan gehad.

Bent u opzoek naar een ervaren architect, die kwaliteit levert, overzicht bewaard en de klant centraal stelt dan bent u bij Dutch Design Studio aan het juiste adres.

Thumbnail image

Hans & Jennette
 

 

Vanaf de oprichting van Recreavilla hebben wij een intensieve samenwerking met Dutch Design Studio. Het enthousiasme waarmee Michel Stomphorst van Dutch Design Studio ons adviseert met zijn kundigheid op het gebied van architectuur is een zeer welkome aanvulling op de ontwikkeling van onze recreatiewoningen.

Onze kernwaarden zoals duurzaamheid, onderhoudsarm en groene innovatieven klinken Michel als muziek in de oren en heeft geresulteerd in de eerste villa’s uit de serie Lake. Op dit moment zijn we druk met de laatste fasen van de SEA een villa met een beachhouse uitstraling en de stacaravan 2.0 een moderne variant op de bij iedereen bekende stacaravan.

Thumbnail image

Patrick van Kemenade & Eugene Houben
 

 

Nadat wij een optie op een kavel hadden genomen om zelf ons droomhuis te kunnen bouwen vonden wij Michel Stomphorst via internet. We waren enorm enthousiast over de jaren 30 woning type “Renswoude”, maar deze voldeed nog niet helemaal aan onze wensen.
Er waren strikte voorwaarden gesteld door de gemeente over details zoals gevelstenen en ook de maatvoering was niet naar onze zin.

Michel reageerde vlot en had in recordtijd een heel nieuw ontwerp gemaakt dat paste bij onze wensen en ideeën, maar dat ook nog overeenkwam met de eisen van de gemeente.
Hoewel wij al een vrij omlijnd idee hadden van ons toekomstige huis, voegde Michel een aantal verfrissende elementen toe die het huis een uniek karakter hebben gegeven, zoals de asymmetrische mansarde kap en de betonnen spekbanden. Dit onderscheidt zijn werkwijze absoluut van die van een cataloguswoning bouwer.

Met lovende woorden van de welstandscommissie van de gemeente was het ontwerp in een keer goed gekeurd. Dankzij de inspanningen van Michel volgde daarna, al binnen 4 weken na indienen van alle stukken, de bouwvergunning. Omdat wij hier totaal geen omkijken naar hadden konden wij deze tijd goed gebruiken om na te denken over de inrichting, goed geregeld!

Wanneer je “zelf” een huis gaat bouwen komt er veel op je af. Het ontwerp, materialen, financiering, regelgeving en heel veel keuzes.

Michel heeft met zijn bouwkundige achtergrond een uitstekende kijk op wat zowel functioneel als mooi is. Zijn open karakter en bereikbaarheid maken dat wij laagdrempelig tijdens het hele bouwproces op hem konden rekenen en alle vragen konden stellen.

Michel hield overzicht, regelde zaken met de gemeente, was kritisch bij bouwvergaderingen en hield iedereen scherp.

We zijn zéér te spreken over de werkwijze en de kwaliteiten van Michel, wij zouden hem dan ook van harte aanbevelen.

Thumbnail image

Elmer en Suzanne