Je wilt jouw droomhuis bouwen, maar hebt hiervoor een beperkt budget?

Je wilt jouw droomhuis bouwen, maar weet niet waar je moet beginnen met het ontwerp? 

Je wilt jouw droomhuis bouwen, maar weet je al wat voor type woning je wilt?

Heb je al eens gedacht aan een cataloguswoning?

Wat is een cataloguswoning?

Een cataloguswoning is een woning die al helemaal uitgewerkt en uitgedacht is. Deze woning wordt continu verder geoptimaliseerd om de kwaliteit van de woning te blijven verbeteren. Bij een cataloguswoning kan je kiezen uit een aantal vooraf uitgewerkte ontwerpen.

Om u te ontzorgen bieden wij onze cataloguswoning in diverse varianten aan.

Alleen het ontwerp


Wanneer u er voor kiest om alleen het ontwerp aan te schaffen bij ons bent u vrij om dit ontwerp zelf verder te optimaliseren en een aannemer te selecteren.

Ontwerp tot en met bouwaanvraag


Wanneer u er voor kiest om het ontwerp tot en met de bouwaanvraag door ons te laten verzorgen, dan dragen wij zorg voor het ontwerp van uw woning, wij zorgen ervoor dat uw ontwerp technisch helemaal uitgewerkt wordt, wij zorgen ervoor dat wij de benodigde berekeningen voor uw woning uitvoeren en tot slot, wij zorgen ervoor dat u vergunning krijgt om de woning te bouwen.

Ontwerp tot en met bouwaanvraag in combinatie met een vaste aannemer


Wanneer u ervoor kiest om het ontwerp tot en met de bouwaanvraag i.c.m. een vaste aannemer, dan verzorgen wij alle werkzaamheden om er voor te zorgen dat u vergunning krijgt om de woning te bouwen. Wij verzorgen vooraf al een aannemer voor u. En tot slot het grootste voordeel van deze variant is, vooraf weet u exact wat u kwijt bent aan uw woning. Het ontwerp en de begroting van de aannemer worden tot één geheel aan u gepresenteerd.

Een cataloguswoning klinkt dan wel standaard, maar is dit absoluut niet!
Wij bieden je handreikingen aan voor diverse ontwerpen waarbij je veel keuzes hebt. Hierdoor is er eigenlijk geen sprake meer van een cataloguswoning. Iedere woning wordt nog steeds gebouwd aan de hand van jouw specifieke wensen.

Ben jij al in het bezit van de bouwkavel van jouw dromen? Dan is het nu tijd om voor een huis te kiezen dat in alles aan jouw woonwensen voldoet.

Wij ontwikkelen met enige regelmaat nieuwe eigentijdse woningen, onze cataloguswoningen. Deze geven je een impressie van de verschillende woonstijlen. Dat resulteert in duurzame, kwalitatief hoogwaardige én energiezuinige woningen tegen een aantrekkelijke prijs. Hierdoor komt jouw droomhuis binnen handbereik!

Waarom zou je kiezen voor een cataloguswoning?

De reden om voor een cataloguswoning te kiezen verschilt per opdrachtgever. Enkele redenen om voor een cataloguswoning te kiezen zijn:

Je wilt een eigen woning realiseren, maar weet niet zo goed waar je moet beginnen?


Een eigen woning bouwen is een hele stap en hier komt dan ook heel wat bij kijken. Als je niet weet wat je nou precies wilt, dan is een cataloguswoning een goede optie. In de catalogus staan woningen die zich reeds bewezen hebben, maar wel continu verder geoptimaliseerd worden.

Je hebt een vast budget waar je alles voor gedaan wilt hebben.


Een eigen woning bouwen kost geld, veel geld en jouw budget is beperkt. Dit zorgt ervoor dat je waarschijnlijk concessies zult moeten doen om toch binnen het budget te blijven. Een cataloguswoning kan hier de zekerheid bieden dat je wel binnen het budget blijft omdat je vooraf exact weet welke kosten je kwijt bent voor het ontwerp en de uitvoering. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken of je wel binnen het budget blijft.

Je wilt een eigen woning realiseren en bent er al precies uit wat voor type woning het moet worden?


In dit geval hoef je geen onnodige kosten uit te geven aan een ontwerp als jouw ontwerp al op tafel ligt. Het ontwerp van een cataloguswoning heeft zich al bewezen en wordt continu verder geoptimaliseerd.

Hoe kies ik de juiste cataloguswoning?

De juiste cataloguswoning kan je vinden door jouw programma van eisen op papier te zetten. Een programma van eisen bestaat grofweg uit drie eisen:

  • Functionele & ruimtelijke eisen;
  • Materiaaleisen, vorm & stijl van de woning;
  • Technische eisen.

In eerste instantie zal jij je voornamelijk bezig houden met een functioneel programma van eisen. Prettig wonen ervaar je grotendeels door jouw beleving ín de woning. Dit betekent dat je een overzicht maakt van de ruimtes die in jouw woning aanwezig moeten zijn. Passen de ruimtes in een cataloguswoning bij jouw ideeën, dan is deze cataloguswoning waarschijnlijk de juiste voor jou.

Waar vind ik de cataloguswoningen die aangeboden worden?

Wij hebben diverse cataloguswoningen in ons assortiment; denk hierbij aan de klassieke bouwstijl, de jaren ‘30 bouwstijl, de moderne bouwstijl en twee-onder-één kapwoningen.
Je komt bij de diverse woningtypes door op onderstaande button te klikken.

Bekijk cataloguswoningen