Vooronderzoek (Initiatief en Haalbaarheid)

De eerste stap van de Vooronderzoek (Initiatief en Haalbaarheid) fase een persoonlijke kennismaking worden jouw wensen omgezet naar een kort PVE; programma van eisen. De locatie die je voor ogen hebt wordt doorgesproken evenals het bouwbudget.

Het programma van eisen is nodig om in de volgende fase tot een schetsontwerp te kunnen komen.

Het programma van eisen is onder meer nodig om het project af te bakenen. Hierdoor wordt het plan dat ik voor jou maak realistisch en haalbaar.
Door deze manier van werken kan ik je op korte termijn al laten zien wat de mogelijkheden zijn.

Tijdens het vooronderzoek kan je zelf ook al heel veel doen.
Ja kan bijvoorbeeld al een ruwe schets maken. Schetsen welke je zelf kunt maken zijn een plattegrond van de begane grond en een plattegrond verdieping met jouw indeling. Maak ook eens een schets van de gevels van het woonhuis. Op deze wijze kan je de ontwerper een goede indicatie geven van hoe jij wilt dat jouw huis er uit komt te zien.

Vind je het lastig om schetsen te maken? Geen probleem, je kan ook heel goed uit de voeten om foto’s van jouw wensen te maken. De meeste mensen hebben tegenwoordig wel een goede smartphone waarmee je heel eenvoudig al foto’s kunt maken. Kom je een keer een woonhuis tegen welke voldoet aan jouw wensen wat betreft uiterlijk, uitstraling of kleurstelling? Maak even een foto.

Werkzaamheden tijdens het Vooronderzoek (Initiatief en Haalbaarheid):

  • Een kennismakingsgesprek
  • Inventarisatie/samenstellen programma van eisen, budget en woonwensen
  • Analyse van de mogelijkheden binnen het bestemmingsplan
  • Analyse eisen conform de welstandsnota

Neem direct contact met mij op via onderstaande button voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, Dit kennismakingsgesprek kan gewoon bij jou thuis aan tafel plaatsvinden.

Of klik op de button ontwerp om door te gaan naar de Voorlopig- en definitief ontwerpfase.

 

 

 

Vooronderzoek (Initiatief en Haalbaarheid)

ontwerp
Contact