Er wordt steeds meer aan gedaan om de CO2 uitstoot te verminderen. Heb je er wel eens over nagedacht dat jij voor minder CO2 uitstoot kunt zorgen door jouw woning duurzaam te verwarmen? Zo niet, dan is dit het moment om het wel te gaan doen. Vanaf 1 januari 2016 is het namelijk mogelijk om met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) een tegemoetkoming te krijgen als jij jouw woning duurzaam verwarmt.

Deze stimuleringsregeling geldt zowel voor particulieren als zakelijke gebruikers. Huishoudens die in hun eigen woning duurzame energie willen opwekken worden hierdoor financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.

Wat valt er allemaal binnen de Investeringssubsidie duurzame energie?

Binnen deze subsidieregelilng vallen bepaalde soorten zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Als je gebruik wilt gaan maken van de Investeringssubsidie duurzame energie omdat je Ć©Ć©n of meerdere van deze apparaten aanschaft, is het verstandig om op de website van RVO.nl te bekijken welke apparaten in aanmerking komen voor subsidie. Deze lijsten worden continue bijgewerkt en uitgebreid en helpen daarom bij het maken van een goede keuze.

Hoeveel levert de Investeringssubsidie duurzame energie mij op?

Voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels gelden verschillende subsidiebedragen. Ook voor de diverse typen zijn er verschillende subsidiebedragen, om het verschil in type kwaliteit aan te duiden. Op de apparatenlijsten zie je per soort het subsidiebedrag staan. Het is echter niet mogelijk om op deze subsidie een voorschot te ontvangen.

Wat zijn de voorwaarden van de Investeringssubsidie duurzame energie?

Om in aanmerking te komen voor de Investeringssubsidie duurzame energie is het van belang dat de koopovereenkomst voor de aanschaf van het apparaat is gesloten na 1 januari 2016.

Daarnaast mag de subsidie tot maximaal drie maanden na de koop worden aangevraagd. Ā Na die drie maanden vervalt het recht op subsidie. Het apparaat moet ook binnen deze termijn betaald en in gebruik genomen zijn.

Dit alles maakt dat het raadzaam is om goede afspraken te maken met jouw installateur zodat je je recht op subsidie niet per ongeluk verspilt.

Waar kan ik meer informatie vinden of mijn aanvraag doen voor de Investeringssubsidie duurzame energie?

In heel 2016 kan er een subsidie aanvraag ingediend worden.Ā  Deze aanvraag dient digitaal ingediend te worden door middel van het eLoket van RVO.nl. Particulieren vragen de subsidie aan met hun Digi-D. Op de website van het RVO staat meer informatie over deze subsidie regeling.

Conclusie Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

De Investeringssubsidie duurzame energie is een stimuleringsregeling voor duurzame energie in de vorm van een subsidie. Deze subsidie kan voor particulieren net het duwtje in de rug zijn om de stap te zetten naar een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of een pelletkachel.

Wel wil ik je aanraden om hiervoor een adviseur in de arm te nemen. Op deze manier weet je wat voor jou het product is met het meeste rendement. Ook weet je dan zeker dat de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) tijdig aangevraagd wordt.

Wil je dit artikel delen met je netwerk?

Je kunt dit doen door middel van deĀ knoppen hieronderĀ voor Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Op deze manier kunnen anderen ook hun voordeel doen met deze informatie, alvast bedankt hiervoor.

Gratis ebook ā€œ5 tips voor het ontwerp van je eigen woning afā€

In dit ebook vind je 5 praktische tips om op een vliegende start te maken voor het ontwerp van je eigen droomhuis. Je krijgt deze meteen in je mailbox door je voornaam en mailadres hieronder in te vullen. Daarnaast ontvang je vervolgensĀ wekelijks gratis tips over wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van je eigen huis, waardoor je met minder moeite een beter plan voor je ontwerp behaalt.

Ja, ik meld me aan
Voornaam

E-mailadres


Ik wens je veel plezier bij het realiseren van je eigen droomhuis.

Michel Stomphorst.