Wanneer je besluit een eigen woning te gaan bouwen is dit natuurlijk een enorme, maar ook zeker een hele leuke stap. Heb je er al over nagedacht wat voor keuzes je allemaal moet gaan maken? Niet alleen over de indeling en uitstraling van je woning, maar ook over de materialisatie. Ik kan me heel goed voorstellen dat je dit lastig vindt. Als ontwerper kan ik jou daar goed in begeleiden, maar het blijft toch belangrijk om zelf de producten daadwerkelijk te bekijken. Bijvoorbeeld in een bouw inspiratiecentrum.

Wat is een bouw inspiratiecentrum?

Een bouw inspiratiecentrum is een ruimte waar aannemers en architecten de juiste materialen voor hun projecten kunnen uitzoeken. Ook particulieren kunnen terecht in een bouw inspiratiecentrum voor exterieur, interieur, duurzaam bouwen en veilig- en comfortabel wonen.

Je kunt hier dus terecht voor materialen en producten in de ruwbouwfase, maar ook voor de afwerking van een ruimte ben je hier aan het juiste adres. De visie van een bouw inspiratiecentrum is dan ook; ‘Alle materialen onder één dak, met de juiste productkennis waarin de klant beslist’.

Met een zeer uitgebreid productenscala en een gedetailleerde productkennis kunnen zij je dan ook goed informeren over je mogelijkheden. Ook tref je in een bouw inspiratiecentrum vaak nieuwe materialen, trends en ontwikkelingen aan, waardoor je ook weer geïnspireerd kunt worden.

Waarom is een bouw inspiratiecentrum zo makkelijk?

Een bouw inspiratiecentrum is daarnaast ook interessant omdat je er diverse typen bakstenen en dakpannen kunt bekijken. Dit zorgt ervoor dat je al een indruk krijgt van welke tint er mooi staat bij jouw ontwerp. Een echt product geeft hierbij een veel betere indruk dan een afbeelding. Natuurlijk is het mogelijk om ook nog productmonsters op te vragen, maar wanneer je twijfelt tussen een aantal producten dan kun je deze bij een bouw inspiratiecentrum direct naast elkaar leggen ter vergelijking.

Nog een tip die ik wil meegeven; een vierkante meter baksteen kan nog steeds een vertekenend beeld geven. Vraag daarom na of, en zo ja waar, een woning gebouwd is met de betreffende baksteen. Ditzelfde geldt natuurlijk voor dakpannen, kozijnen etc.

Wat tref je allemaal aan bij een bouw inspiratiecentrum?

In een bouw inspiratiecentrum tref je onder andere producten aan op het gebied van gevels, daken, isolatie, interieur, (voor)deuren, daglichttoetreding en domotica.

Je denkt er vooraf misschien niet over na bij het realiseren van jouw droomhuis, maar ook de deurklink of binnendeur moet uitgekozen worden. Dat hier zowel qua ontwerp als prijsklasse veel verschil in zit moge duidelijk zijn.

Het is dus verstandig wanneer je een begroting opvraagt bij je aannemer om goed te bekijken wat hij precies uitgerekend heeft. Wellicht lijkt de begroting goedkoop, maar achteraf kan dit duurkoop blijken te zijn doordat je niet de afwerking krijgt die je graag wilt.

Waar vind ik een bouw inspiratiecentrum?

Een mooi voorbeeld van een bouw inspiratiecentrum in het midden van het land is Matrovato. In dit centrum hebben ze honderden soorten bakstenen, dakpannen en nog veel meer. Wanneer je op zoek bent naar de juiste materialen kan je hier voldoende inspiratie opdoen.

Conclusie bouw inspiratiecentrum

Ik begon dit artikel met de vraag: “heb je er al over nagedacht wat voor keuzes je allemaal moet gaan maken?” Waar je allemaal aan moet denken kan ik niet in één artikel samenvatten, wel kan ik je adviseren om naar een bouwinspiratiecentrum te gaan. Matrovato in Amersfoort is hier een mooi voorbeeld van.

In een bouw inspiratiecentrum tref je onder andere allerlei producten aan op het gebied van gevels, daken, isolatie, interieur, (voor)deuren, daglichttoetreding en domotica. Op deze manier wordt de daadwerkelijke keuze van de materialen voor jouw woning weer een stapje eenvoudiger.

Wil je dit artikel delen met je netwerk?

Je kunt dit doen door middel van de knoppen hieronder voor Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Op deze manier kunnen anderen ook hun voordeel doen met deze informatie, alvast bedankt hiervoor.

Gratis ebook “5 tips voor het ontwerp van je eigen woning af”

In dit ebook vind je 5 praktische tips om op een vliegende start te maken voor het ontwerp van je eigen droomhuis. Je krijgt deze meteen in je mailbox door je voornaam en mailadres hieronder in te vullen. Daarnaast ontvang je vervolgens wekelijks gratis tips over wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van je eigen huis, waardoor je met minder moeite een beter plan voor je ontwerp behaalt.

Ja, ik meld me aan
Voornaam

E-mailadres


Ik wens je veel plezier bij het realiseren van je eigen droomhuis.

Michel Stomphorst.