In één van onze voorgaande blogs hebben wij al wel eens geschreven over de Hectar funderingsvloer. Wij hebben echter wederom een mooi systeem gevonden, namelijk de Jackodur Atlas vloer. Met dit systeem kan je jouw woning realiseren zonder kruipruimte, deze is immers nier per se meer nodig. Bovendien kun je door de eenvoud van dit systeem een hogere bouwsnelheid behalen en dus ook kosten besparen!

Wat is een Jackodur Atlas vloer?

Een Jackodur atlas vloer is gemaakt van geëxtrudeerd polystyreenhard- schuim (XPS). Het is een slim en doordacht bekistingssysteem voor de begane grond- of keldervloer. Het slimme in dit systeem zit hem in de verbinding van de elementen onderling. Het systeem kenmerkt zich door zijn eenvoud en is als een bouwpakket in elkaar te zetten.

De innovatie zit hem in de verbindingstechniek, die een koudebrug vrije vloer-plaatisolatie voor alle gebouwtypen mogelijk maakt. Door de mes- en groefverbinding is de Jackodur Atlas vloer sterk t.o.v. de betondruk en is er geen verdere bekisting benodigd tijdens het storten. Bovendien zorgt deze verbinding voor bescherming tegen vocht.

Wat zijn de voordelen van de Jackodur Atlas vloer?

Voordelen van de Jackodur Atlasvloer zijn onder andere:

  • Door het gelijktijdige bekisten en isoleren bespaar je tijd en dus kosten.
  • De hoge druksterkte voldoet aan de gestelde eisen en kan constructief meegerekend worden.
  • Door de eenvoudige verbindingstechniek is een foutloze plaatsing goed mogelijk.
  • In het systeem zijn koudebruggen uitgesloten.
  • Het systeem is zelfs geschikt voor Passiefhuis en voldoet aan de Passiefhuis normen.

Wat zijn de aanpassingsmogelijkheden van de Jackodur Atlas vloer?

De mogelijkheden van een Jackodur Atlasvloer zijn nagenoeg oneindig.
Je kunt de dikte van de isolatie onder de vloer bepalen, en dus de isolatiewaarde.
Je kunt de druksterkte van de isolatie onder de vloer bepalen (300, 500 en 700 kPa) dus nagenoeg iedere woning kan erop gebouwd worden.

Je kunt de hoogte van de aanstorting bepalen, dus de vloerdikte is vrij te bepalen. Dit kan handig zijn wanneer een dikkere vloer constructief vereist is.

Je kunt de dikte van de isolatie naast de vloer aanpassen. Dus zowel aan de onderzijde als aa de zijkanten kunnen dezelfde isolatiewaardes behaald worden, dit is vaak een grote beperking bij vergelijkbare systemen.

Wanneer er een gemetseld buitenblad toegepast wordt, kan op de Jackodur Atlasvloer een klein betonstrookje mee worden gestort tijdens het storten van de vloer. Hier kan dan het gemetselde buitenblad op aangebracht worden, geheel koudebrugvrij.

Conclusie over de Jackodur Atlasvloer

De Jackodur Atlasvloer is een fraai vloersysteem dat slim en doordacht ontwikkeld is. Deze XPS-plaat, uitgevoerd met een mes- en groefverbinding, is door deze verbinding super sterk. Door de eenvoud van het systeem is een dergelijke plaat ook goed te plaatsen door zelfbouwers.

Doordat alle componenten van de vloer aan te passen zijn, de hoogte, dikte van de ‘bekistingsisolatie’, de isolatiewaarde van de vloer zelf en de druksterkte van de isolatie, is dit bij uitstek een geschikt systeem om kruipruimteloos te bouwen.

Wil je dit artikel delen met je netwerk?

Je kunt dit doen door middel van de knoppen hieronder voor Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Op deze manier kunnen anderen ook hun voordeel doen met deze informatie, alvast bedankt hiervoor.

Gratis ebook “5 tips voor het ontwerp van je eigen woning af”

In dit ebook vind je 5 praktische tips om op een vliegende start te maken voor het ontwerp van je eigen droomhuis. Je krijgt deze meteen in je mailbox door je voornaam en mailadres hieronder in te vullen. Daarnaast ontvang je vervolgens wekelijks gratis tips over wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van je eigen huis, waardoor je met minder moeite een beter plan voor je ontwerp behaalt.

Ja, ik meld me aan
Voornaam

E-mailadres


Ik wens je veel plezier bij het realiseren van je eigen droomhuis.

Michel Stomphorst.