Er zijn steeds meer mensen die zelfstandig wonen, maar hierbij wel zorg nodig hebben. Een comfortabele en veilige woning waar de nodige (mantel)zorg gegeven kan worden is nu bereikbaar, ook voor mensen die willen zorgen voor hun ouders of kinderen die zorg nodig hebben. Dit kan binnen handbereik op een zelfstandige locatie.

MAZO Mantelzorg wonen heeft diverse woningen ontwikkeld die betaalbaar zijn én voldoen aan jouw woonwens en mantelzorgvraag. Daarnaast staan veiligheid en duurzaamheid bij MAZO Mantelzorg centraal, zowel qua bouw, materiaalgebruik en door de toepassing van energiezuinige apparatuur en duurzame energieopwekking.

Mantelzorgwonen op z’n best

MAZO- Mantelzorgwoningen zijn ontwikkeld vanuit de praktijk, waarbij de zorgvragende centraal staat. Of dat nu ouderen of jongeren zijn met een fysieke en/of verstandelijke beperking. Met een mantelzorgwoning van MAZO kun je zelfstandig wonen met behulp van de mantelzorger, eventueel aangevuld met de hulp van de thuiszorgorganisatie. De mantelzorgwoningen die op eigen grond worden gebouwd vallen onder speciale regelingen zodat de vergunning ook eenvoudig te regelen is.

MAZO Mantelzorgwoningen zijn veilig en comfortabel

Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid zijn belangrijke kenmerken van een MAZO-woning. Het basismodel is al voorzien van de belangrijkste elementen zoals ruime, drempelloze kamers, een praktische indeling, slimme slaap- en badkamercombinaties en een veilige woon- en kookgelegenheid. De woningen zijn eenvoudig uit te breiden met een extra slaapkamer, berging en/of veranda. Iedere indeling is mogelijk, al is het wel belangrijk dat veiligheid en een praktische indeling centraal staan. De woningen zijn extra uit te breiden met slimme domotica technologie voor extra comfort, veilige signalering en alarmering,

MAZO- Mantelzorgwoningen zijn Duurzaam in gebruik en hergebruik

De MAZO-mantelzorgwoningen zijn duurzaam gebouwd en zijn van nature al goed geïsoleerd en dus zuinig in gebruik. Met de extra optie ‘Energie-NUL’ worden de woningen voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp zodat in de eigen energiebehoefte kan worden voorzien.

Als de woning niet meer nodig is als mantelzorgwoning, kan de woning eenvoudig worden aangepast voor andere doeleinden zoals een zomerhuis, logeerhuis of garage. Als je geen bestemming (meer) hebt voor de woning dan kan deze eenvoudig worden gedemonteerd. Er bestaat zelfs een speciale terugkoopregeling! De adviseur kan je informeren over de mogelijkheden.

MAZO Mantelzorgwoningen hebben een praktische indeling

Alle mantelzorgwoningen van MAZO zijn erop gebouwd om mantelzorg te verlenen. De opzet en indeling zijn in de praktijk getest. Met een minimale vloeroppervlakte 70m² (basismodel) heb je alles bij de hand en is er genoeg ruimte om te wonen, slapen, koken, eten en om spulletjes op te bergen. Met de slimme en praktische indeling kun je eenvoudig in iedere ruimte komen. De woningen zijn eenvoudig uit te breiden tot 100 m² met bijvoorbeeld een extra slaapkamer of berging.

MAZO Mantelzorgwoningen bieden veel variaties aan

Gevelbekleding

Alle modellen kunnen worden uitgevoerd met verschillende soorten gevelbekleding zoals planken (zowel verticaal als horizontaal, eventueel in potdekselverband) steenstrips, metselwerk of stucwerk.

 

Dakbedekking

Ook voor het dak kun je kiezen uit verschillende soorten dakbedekking. Dit kan variëren van golfplaat, bitumen of dakplaten tot dakpannen of een rieten dak. Je kunt zelfs kiezen voor zonnepanelen!

Afwerking

Tot slot is er volop keuze in de kleuren voor het schilderwerk, de deuren en het beslag. Voor iedere smaak wordt een passende oplossing geboden.

Een MAZO Mantelzorgwoning in een rijtje:

  • Fraai vormgegeven mantelzorgwoning;
  • Praktisch qua indeling en ruim (v.a. 70m²);
  • Duurzaam en energiezuinig (> energie-NUL);
  • Wij kunnen de vergunning verzorgen;
  • De bouw ter plaatse is binnen twee weken klaar;
  • Verkrijgbaar in vier basisvarianten en afbouwkeuzes.

OPEN HUIS MANTELZORGWONING

Op zaterdag 19 december is er van 14.00‐17.00 uur een open huis voor onze mantelzorgwoning aan de Helweg 20 in De Glind, nabij Barneveld.

Je bent van harte uitgenodigd om deze mantelzorgwoning te komen bezichtigen. Ontdek in de praktijk hoe een MAZO‐mantelzorgwoning is gebouwd en hoor de ervaringen van de bewoners.

Laat je even weten of je komt? Aanmelden kan via onderstaande afbeelding.

Uitnodiging “OPEN HUIS MANTELZORGWONING”

Via deze link ontvang je de uitnodiging voor ons OPEN HUIS in jouw mail, ook ontvang je wekelijks gratis tips over wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van je eigen huis, waardoor je met minder moeite een beter plan voor je ontwerp behaald.

Wil je mijn uitnodiging delen met je netwerk en mensen uitnodigen voor onze open huis?

Je kunt dit doen door middel van de link hieronder voor Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Op deze manier kunnen anderen ook hun voordeel doen met deze informatie, alvast bedankt hiervoor.