Hoewel het heel gaaf kan zijn om qua kleur en patronen flink uit te pakken op je muren, willen de meeste mensen toch het liefst aardse en andere zachte tinten op hun wand. Daarom behandel ik in dit artikel de vijf neutrale muren die de perfecte basis kunnen zijn voor elk interieur.

Een grijze muur

Als je fan bent van de minimalistische stijl dan kan een grijze muur in jouw huis niet ontbreken. De grijze muur is bij uitstek geschikt voor een sober interieur. Grijs is namelijk dé kleur waar alle andere kleuren goed op uitkomen. Maar ook verschillende grijstinten door het hele huis heen kunnen prachtig zijn.

Grijze muren geven rust en zijn de ideale achtergrond voor meubels, objecten en kunst. Houd voor een basic interieur de vormen simpel en de tinten puur. Als je grijs combineert met zwart, wit en hout, zorgt dat voor een lekker levendig palet. Hiermee sla je de plank zeker niet mis.

Een grijze muur

Een blauwe muur

Een blauwe tint ligt dicht bij het grijs, maar het kan net wat meer fleurigheid uitstralen. Blauw is de kleur waarbij je het meest productief bent, het geeft een gevoel van frisheid en zuiverheid. Daarnaast zorgen blauwe muren voor rust en evenwicht, maar alleen als je de kleur ook op die manier gebruikt.

Een blauwe muur

Een witte muur

Wittinten in huis zijn het hele jaar door prachtig én je kunt er alle kanten mee op. De kraakheldere variant kan kil ogen, dus je kunt ook voor een gebroken tint gaan. In de donkere wintermaanden kan een mooie wittint een rustgevende uitstraling geven aan je interieur. Bij landelijke woningen komen de romige en crème tinten het best tot hun recht.

Een witte muur

Een pastelkleurige muur

Lieflijk en zacht. Pasteltinten zijn de perfecte basis voor een vrouwelijk interieur.

Het fijne aan pasteltinten is dat je ze in verschillende kleuren kunt toepassen. Groen en blauw passen bijvoorbeeld in een eigentijds interieur. Tip: combineer de witte muren met een blauwgroene pastelkleurige muur, dit zorgt voor een fris en relaxt gevoel. Wanneer je de muur van je slaapkamer in een blauwgroene pasteltint schildert geeft dit een extra rustgevend gevoel.

Een pastel muur

Een beige muur

Beige tinten zorgen voor een warme, klassieke en huiselijke uitstraling. Met de juiste accessoires kan dit er toch heel modern uitzien. Als je beige goed weet te combineren, hoeft het helemaal niet degelijk en ouderwets te zijn.
Let er bij een beige muur wel op dat je niet een te donkere tint gebruikt, hierdoor lijkt je kamer snel klein en benauwd.

Een beige muur

Conclusie over de kleuren op jouw wand

In dit artikel heb ik vijf neutrale kleuren beschreven die de perfecte basis kunnen zijn voor elke muur.

 Een grijze muur staat mooi bij een minimalistische inrichting, een blauwe muur daarentegen straalt net wat meer leven uit. Met wittinten kan je alle kanten op, met je accessoires kan je de hele kamer stijlen zoals jij wenst zonder dat het snel te druk oogt.

Wil je meer warmte en een klassieke sfeer in huis dan doe je er goed aan te kiezen voor een beige of pastelkleurige muur, dit geeft een fijn en eigentijds karakter aan je kamer.

Wil je dit artikel delen met je netwerk?

Je kunt dit doen door middel van de knoppen hieronder voor Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Op deze manier kunnen anderen ook hun voordeel doen met deze informatie, alvast bedankt hiervoor.

Gratis ebook “5 tips voor het ontwerp van je eigen woning af”

In dit ebook vind je 5 praktische tips om op een vliegende start te maken voor het ontwerp van je eigen droomhuis. Je krijgt deze meteen in je mailbox door je voornaam en mailadres hieronder in te vullen. Daarnaast ontvang je vervolgens wekelijks gratis tips over wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van je eigen huis, waardoor je met minder moeite een beter plan voor je ontwerp behaalt.

Ja, ik meld me aan
Voornaam

E-mailadres


Ik wens je veel plezier bij het realiseren van je eigen droomhuis.

Michel Stomphorst.