Vrijstaande woning Blauwestad

De opdrachtgever van de vrijstaande woning Blauwestad heeft op mijn website een cataloguswoning gedownload.
Vervolgens gaven zij aan: “Het enige wat wij hebben gedaan is kijken wat we willen, wat we mooi vinden en waar het in grote lijnen aan moet voldoen. Het ontwerp moet verder helemaal uitgewerkt worden”

Dit is iets wat wij prima kunnen verzorgen. Mijn cataloguswoningen, die op mijn website vermeld staan, onderscheiden zich van andere cataloguswoningen doordat dit geen vaste plannen zijn. De woning zoals deze op de website is weergegeven is meer een ‘opstap’ om voor u tot het juiste ontwerp te komen.

Wij hebben het ontwerp van de cataloguswoning in ons achterhoofd gehouden en hebben een compleet nieuw ontwerp gemaakt op basis van de wensen en eisen.

Het ontwerp is modern en strak, heeft zo min mogelijk kozijnen en heeft grote glasvlakken. Verder kenmerkt dit huis zich als ‘levensloopbestendig’, dit komt met name d.m.v. zo min mogelijk binnendeuren, alles drempelloos en zo veel mogelijk onderhoudsarm.

Voor de gevels hebben wij gekozen voor Viroc-beplating in combinatie met zetwerk delen en houten gevelbekleding. De combinatie van deze materialen geeft een super strakke en harmonieus effect.

Ook hebben wij ervoor gekozen om de woning op een ’terp’ te situeren. Het eerste voordeel hiervan is dat de woning minder snel last heeft van hoogwater, iets waar we naar de toekomst gezien toch ernstig rekening mee moeten houden. De tweede reden om de woning op een ’terp’ te situeren is om voor de opdrachtgever een beter uitzicht te kunnen bieden. Deze vrijstaande woning Blauwestad grenst aan het water en aan de rand van het water groeit een natuurlijke rietkraag. Staat de woning direct op het maaiveld dan is er geen uitzicht, want dan kijk je direct tegen de rietkraag aan. Door de woning net een stukje op te tillen kan er mooi over de rietkraag uitgekeken worden en kan de opdrachtgever genieten van een prachtig uitzicht over het water.

Tevens is deze woning energiezuinig door toepassing van hoogwaardige isolatie, een warmtepomp en zonnepanelen.

Uitgangspunten vrijstaande woning Blauwestad

–           Maximum bouwhoogte (m) : 9
–           Maximum goothoogte (m) : 5,5
–           Min. afstand zijdelingse perceelgrens (m) : 5,0

Werkzaamheden vrijstaande woning Blauwestad

Vooronderzoek
– Controle bestemmingsplan
– Vooroverleg met de gemeente

Voorlopig ontwerp
– Schetsontwerp (2D)
– Ontwerptekeningen (3D)

Definitief ontwerp
– Definitieve ontwerptekeningen
– Welstandsgoedkeuring

Bouwaanvraag
– Bouwaanvraagtekeningen
– Aanvraag bouwvergunning

Technische omschrijving
– Bouwkundige technische omschrijving

Uitvoering en oplevering
– Bouwuitvoeringstekeningen
– Bouwbegeleiding

Impressies vrijstaande woning Blauwestad