Ontwerpstudie 8 eengezinswoningen in Bergen

De wens van de opdrachtgever was om op een perceel in Bergen woningbouw mogelijk te maken. Dit wilden ze graag doen door de bestaande bebouwing op het perceel te slopen om op deze wijze ruimte te creëren. Op dit perceel bestond de mogelijkheid om 8 eengezinswoningen te ontwikkelen. 4 van deze eengezinswoningen in Bergen hebben tevens de mogelijkheid om een garage te realiseren. Voor dit plan hebben wij 8 eengezinswoningen ontworpen welke speels ogen.

Deze woningen hebben op de begane grond een keuken en woonkamer. Op de 1e verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer gerealiseerd. Op de 2e verdieping is momenteel een open zolder ingetekend, Deze zolder is nog aan te passen tot een extra slaap- c.q. werkkamer.

In het plangebied is veel differentiatie aanwezig voor wat betreft de goot- en nokhoogtes, dit hebben wij in ons ontwerp nog eens extra willen benadrukken. Verder komen in het plangebied veel woningen met rode daken voor, ook dit laten wij weer in het ontwerp terugkomen. Op deze wijze ontstaat er een speels geheel wat goed binnen de omgeving van de bestaande bebouwing past.

Uitgangspunten ontwerpstudie 8 eengezinswoningen in Bergen

– Twee blokken van vier woningen
– Woningen moeten een speels uiterlijk hebben
– Woningen moeten passen in het straatbeeld
– Mogelijkheid tot berging c.q. garage bij vier woningen

Werkzaamheden ontwerpstudie 8 eengezinswoningen in Bergen

Nieuwe situatie
– controle bestemmingsplan

Voorlopig ontwerp
– ontwerptekeningen

Animatie ontwerpstudie 8 eengezinswoningen in Bergen

Impressies / tekeningen ontwerpstudie 8 eengezinswoningen in Bergen