Nieuwbouw van een vrijstaande woning in Tilburg

De opdrachtgever gaf aan dat ze een voorkeur hebben voor een houten buitenzijde. Daarnaast wilden zij geen ingewikkelde architectonische hoogstandjes/vormen, wel waren zij op zoek naar een bepaalde uitstraling. Ook de kavel van de betreffende woning was niet al te breed, wat er in resulteerde dat de kopgevel naar de straatkant gesitueerd moest worden.

Het ontwerp wat wij gemaakt hebben voor deze opdrachtgever is in de landelijke / schuurwoning stijl. Wij hebben er voor gekozen om het ontwerp zo ‘basic’ mogelijk te houden zonder hoogstandjes of ingewikkelde vormen. Door te spelen met de raampartijen hebben we de woning wel wat meer spanning meegegeven, het is hierdoor geen saaie woning.

Door de toepassing van de houten spanten ontstaat er visueel een kloppende woning en wordt het landelijke nog verder benadrukt. De ruimte die hier ontstaat kan tevens nog worden ingevuld als garage c.q. bijgebouw. Dit kan in het ontwerp uitstekend ingepast worden op een later moment.

Voor de kleurstelling hebben wij gekozen voor zwarte kozijnen en zwarte houten delen, hierdoor gaan de kozijnen nog meer op in de gevel in plaats van dat ze eruit springen. Het hellend dak is uitgevoerd met antraciete dakpannen en zonder overstekken, dit om het geheel fraai en strak te laten ogen.

Uitgangspunten voor het ontwerp van een vrijstaande woning in Tilburg

  • Voor deze kavel geld een landelijke bouwstijl.
  • Inhoud van de woning bedraagt maximaal 750 m3 .
  • Goothoogte is maximaal 6 meter.
  • Nokhoogte is maximaal 12 meter.

Werkzaamheden voor het ontwerp van een vrijstaande woning in Tilburg

Vooronderzoek
– Controle bestemmingsplan
– Vooroverleg met de gemeenteVoorlopig ontwerp
– Schetsontwerp (2D)
– Ontwerptekeningen (3D)

Impressies / tekeningen ontwerp van een vrijstaande woning in Tilburg