Ontwerpstudie 6 eengezinswoningen in Hilversum

De wens van de opdrachtgever was om op een perceel in Hilversum woningbouw mogelijk te maken. Dit wilden ze graag doen door de bestaande bebouwing op het perceel te slopen om op deze wijze ruimte te creëren. Op dit perceel bestond de mogelijkheid om 6 eengezinswoningen te ontwikkelen. 2 van deze eengezinswoningen in Bergen hebben tevens de mogelijkheid om een garage te realiseren. Voor dit plan hebben wij 6 eengezinswoningen ontworpen welke uitstekend in het straatbeeld passen.

Deze woningen hebben op de begane grond een keuken en woonkamer. Op de 1e verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer gerealiseerd. Op de 2e verdieping is momenteel een open zolder ingetekend, Deze zolder is nog aan te passen tot een extra slaap- c.q. werkkamer.

Door de de hoekwoningen een topgevel te geven en bij de twee middelste woningen de goot te verleggen ontstaat er een mooi spel.  De goothoogtes variëren hierdoor en dit geven de woningen een prettige en saaie kille uitstraling. Verder komen in het plangebied veel woningen met rode daken voor, ook dit laten wij weer in het ontwerp terugkomen. Op deze wijze ontstaat er een speels geheel wat goed binnen de omgeving van de bestaande bebouwing past.

Uitgangspunten ontwerpstudie 6 eengezinswoningen in Hilversum

– Een blok van zes woningen
– Woningen moeten op de 1e verdieping verticale dakpannen hebben
– Woningen moeten passen in het straatbeeld
– Mogelijkheid tot berging c.q. garage bij twee woningen

Werkzaamheden ontwerpstudie 6 eengezinswoningen in Hilversum

Nieuwe situatie
– controle bestemmingsplan

Voorlopig ontwerp
– ontwerptekeningen

Animatie ontwerpstudie 6 eengezinswoningen in Hilversum

 

Impressies / tekeningen ontwerpstudie 6 eengezinswoningen in Hilversum