Bij het realiseren van jouw droomhuis komt heel wat kijken, ook financieel. Het is een behoorlijk grote stap waarbij je niet over één nacht ijs wilt gaan. Toch wil je in de oriënterende fase nog niet te veel kosten maken, je weet immers nog niet of jouw budget wel toereikend is.

Ook kan het zijn dat je plannen hebt om je huis te verbouwen, alleen heb je geen idee wat hierbij de mogelijkheden zijn. Of misschien heb je wel een leuk idee in je hoofd zitten, maar weet je niet hoe je dit idee op papier krijgt.

In al deze gevallen is de ontwerpschets in drie dagen een oplossing. Met zo’n ontwerpschets weet je binnen drie werkdagen wat jouw mogelijkheden zijn én heb je een eerste ontwerp van jouw droomhuis op papier staan.

Wat is een ontwerpschets in drie dagen?

Een ontwerpschets in drie dagen levert je een tekening op waarmee je in een bepaalde richting gestuurd wordt.

Als je een kavel bezit, maar geen idee hebt wat voor woning je daarop wilt plaatsen dan kan ik je met mijn ontwerpschets in een bepaalde richting sturen. Houd je van typische jaren ’30 woningen of ben je meer van de traditionele woningen?

Ik visualiseer jouw dromen tot een tastbare impressie en help je om een passende bouwkundige ontwerpschets te maken. Met deze schets houd ik altijd rekening met de constructies en het bouwbesluit. Hiermee wordt de haalbaarheid van jouw plan vergroot.

Een ontwerpschets in drie dagen is ook te realiseren voor een specifieke kavel, waarbij ik rekening houdt met het beeldkwaliteitsplan en het bestemmingsplan.

Hoe werkt een ontwerpschets in drie dagen?

Hoe concreter de informatie is, des te beter kan ik jou helpen met een ontwerpschets in drie dagen.

De gegevens die ik nodig heb om jouw bouwkundige ontwerpschets in drie dagen te realiseren zijn:

  • Een exacte omschrijving van jouw wensen;
  • Een plattegrond van de huidige situatie op schaal;
  • Foto’s van de onderdelen die van belang zijn. Dit kunnen gevelaanzichten zijn, of foto’s van binnen.

Nadat ik deze gegevens ontvangen heb, ben ik binnen drie werkdagen in staat om een bouwkundige ontwerpschets voor jou te realiseren.

Wat kun je met een ontwerpschets in drie dagen?

Bij een niet complexe verbouwing is de bouwkundige ontwerpschets voldoende om naar de aannemer te stappen. Op basis van deze schets is de aannemer in staat om de uitvoering te realiseren.

Betreft het een complexe verbouwing waar een bouwvergunning voor nodig is en wil je de werkzaamheden uit laten voeren? Dan kan je er voor kiezen om een volledig bouwplan technisch uit te laten werken, op basis van deze bouwkundige ontwerpschets.

Deze schetsen zijn dan ook een eerste stap om tot een definitief ontwerp te kunnen komen waarin al jouw wensen en eisen verwerkt zijn.

Conclusie ontwerpschets in 3 dagen

Je wilt een woning verbouwen maar hebt geen idee wat de mogelijkheden zijn?

Of heb je wel een leuk idee in je hoofd zitten, maar heb je geen idee hoe je dit zelf op papier kunt krijgen? Denk dan eens aan mijn ontwerpschets in drie dagen!

Binnen drie dagen heb je voor een relatief laag bedrag al een eerste initiatief ontwerp van jouw droomhuis. Op basis van deze bouwkundige ontwerpschets kan het plan volledig technisch uitgewerkt worden tot een bouwplan.

Wil je dit artikel delen met je netwerk?

Je kunt dit doen door middel van de knoppen hieronder voor Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Op deze manier kunnen anderen ook hun voordeel doen met deze informatie, alvast bedankt hiervoor.

Gratis ebook “5 tips voor het ontwerp van je eigen woning af”

In dit ebook vind je 5 praktische tips om op een vliegende start te maken voor het ontwerp van je eigen droomhuis. Je krijgt deze meteen in je mailbox door je voornaam en mailadres hieronder in te vullen. Daarnaast ontvang je vervolgens wekelijks gratis tips over wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van je eigen huis, waardoor je met minder moeite een beter plan voor je ontwerp behaalt.

Ja, ik meld me aan
Voornaam

E-mailadres


Ik wens je veel plezier bij het realiseren van je eigen droomhuis.

Michel Stomphorst.