Kingspan TEK is hét alternatief voor Pop up House.
Over het Pop up House heb ik eerder wel eens een artikel geschreven.

In het kort… het Pop up House

Dat dit een mooi systeem is vind ik nog steeds! Het is echter wel goed om te benadrukken dat de prijzen welke op internet circuleren, zoals: “Voor € 38.000,- een energieneutrale woning” een lokkertje is. De prijs van € 38.000 zal ongetwijfeld gehaald worden, maar dit is puur de isolatie, het hout en de montage van PopUp House. Wat er dan nog bijkomt zijn Funderingen, installaties, afwerking, Electra, sanitair, kozijnen, beglazing etc.

Ook is het nog steeds lastig om het Pop Up house in Nederland te realiseren. Je kan, e.v.t. door mij, een ontwerp laten maken. Dit ontwerp kan jij vervolgens toesturen naar PopUp House Frankrijk. Zij gaan vervolgens het project ‘engineeren’ en zullen de begroting uitrekenen van het PopUp House bouwsysteem.

Als je besluit om het project uit te gaan voeren in het PopUp House systeem, dan moet je ook nog een lokale aannemer inschakelen.

Kingspan TEK, in Nederland hét alternatief voor Pop up House!

Dat het allemaal wat omslachtig is om een Pop up house te realiseren begrijp ik ook en daarom heb ik nu HET alternatief voor het Pop up House, Kingspan TEK. Kingspan is marktleider op het gebied van SIP panelen.  SIP staat voor Structural Insulated Panels, oftewel Dragende geïsoleerde panelen.

Kingspan TEK heeft hoge isolatiewaarden!

Het Bouwsysteem is vanuit de bouwkundige basis de perfecte oplossing voor energiezuinig of energieneutraal bouwen. Het systeem kenmerkt zich door de hoge isolatiewaarden en de mogelijkheid tot luchtdicht en koudebrugarm bouwen. Doordat er bij de woningen al vanuit de basis gekeken wordt naar duurzaam bouwen en het energie aspect hebben woningen gebouwd met het SIP bouwsysteem een extreem laag energieverbruik.

 • Kingspan TEK is leverbaar in Rc-waarde 5,00 (dikte 142 mm) en 7,0 (dikte 172 mm)
 • Goede luchtdichtheid en minder koudebruggen
 • Uniek geïsoleerd verbindingssysteem

Met Kingspan TEK kan je slank bouwen!

Doordat we steeds beter moeten isoleren betekend het dat we bij de traditionele materialen steeds dikkere isolatiepakketten krijgen. Doordat de wanden steeds dikker worden betekend het dat we effectieve vloeroppervlakte verliezen. Het Kingspan TEK Bouwsysteem is een slank bouwsysteem die op elke onderconstructie toegepast kan worden, en bij een goed ontwerp zelfs zonder onderconstructie toegepast kan worden.

Door slank te bouwen heb je:

 • Meer m² vloeroppervlakte
 • Minder gewicht
 • Meer ontwerpvrijheid

Met Kingspan TEK kan je snel bouwen!

Wanneer je het Kingspan TEK Bouwsysteem toepast, zijn oplevertijden eenvoudiger te voorspellen.

Dit komt omdat hele wanden vooraf in de fabriek al gemaakt worden en deze op de bouwplaats direct gemonteerd kunnen worden. Door de industriële productie worden faalkosten beperkt en wordt de bouwsnelheid vergroot.

Voordelen van een snel bouwsysteem zijn:

 • Het casco staat in enkele dagen, je bent dus minder afhankelijke van de weersinvloeden.
 • De Aannemer kan zowel binnen als buiten aan de slag, dus de bouwtijd kan verkort worden.
 • Het casco van Kingspan TEK wordt op maat geleverd op de bouwplaats.

Met Kingspan TEK kan je duurzaam bouwen!

Ook scoort het Kingspan TEK Bouwsysteem hoog op het gebied van milieuvriendelijk bouwen. Zo zijn de OSB platen PEFC gecertificeerd en wordt de vezelvrije isolatiekern geproduceerd met een nul-ODP (Ozone Depletion Potential) blaasmiddel.

De isolatiewaardes van het Kingspan TEK systeem biedt jou de mogelijkheid om de woning energieneutraal of zelf passief uit te voeren.
Bij het duurzaam bouwen met Kingspan TEK heb je dus:

 • Minder energieverbruik door een hoge isolatiewaarde
 • Géén afval op de bouwplaats
 • Blijvend thermisch rendement

Conclusie over Kingspan TEK, hét alternatief voor Pop up House!

Zoals ik eerder al beschreven heb is het Pop up House systeem een mooi en duurzaam bouwsysteem, aangezien dit in Nederland nog moeilijk te verkrijgen is heb ik gezocht naar een alternatief bouwsysteem.
Kingspan TEK is HET alternatief voor Pop Up House. Het is namelijk heel duurzaam, in Nederland vertegenwoordigd en je hoeft niet het wiel uit te vinden.
Het bouwsysteem kenmerkt zich door de hoge isolatiewaarden, een slanke constructie, de hoge bouwsnelheid van het casco en de duurzaamheid van het systeem.

Uiteraard snap ik dat je alles wilt weten over dit systeem, dat kan!
Download bij onderstaande button de gratis brochure van het Kingspan TEK systeem.

IK wil de GRATIS brochure over Kingspan TEK